Χειρουργός Οφθαλμίατρος Αγνιάδης Ιωακείμ
 
Τηλέφωνο: 2102403403
 
Κινητό: 6946791668
 
 
 
 

ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ

 
Καταρράκτη ονομάζουμε τη θόλωση του κρυσταλλοειδούς φακού του ματιού μας. Τα πιο πιθανά αίτια που οδηγούν στην δημιουργία καταρράκτη είναι η φυσιολογική γήρανση του φακού, διάφορες συστηματικές παθήσεις όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η χρήση κορτιζόνης, τραυματισμός του ματιού και πιο σπάνια ο συγγενής καταρράκτης. Το κύριο σύμπτωμα του καταρράκτη είναι η θολή όραση που δεν διορθώνεται με την χρήση των γυαλιών, η όραση αποκαθιστάται με την χειρουργική αφαίρεση του καταρρακτικού φακού και την αντικατάσταση του με τεχνικό ενδόφακο, με την μέθοδο της φακοθρυψίας και την χρήση laser και υπό τοπική αναισθησία.
 
Διαθλαστικές επεμβάσεις laser για διόρθωση της μυωπίας-υπερμετρωπίας-αστιγματισμού

Με το excimer laser σμιλεύουμε τον κερατοειδή και του αλλάζουμε την ισχύ ώστε να μην χρειάζονται γυαλιά ή φακός επαφής για αυτήν την αλλαγή.

Argon laser φωτοπηξία

Χρησιμοποιείται για την θεραπευτική αντιμετώπιση των ρωγμών του αμφιβληστροειδούς, του οιδήματος της ωχράς κηλίδας και της νεοαγγείωσης του αμφιβληστροειδούς στην διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια και στις φλεβικές αποφράξεις αμφιβληστροειδούς.

Yag laser

Χρησιμοποιείται για την θεραπευτική αντιμετώπιση του δευτερογενούς καταρράκτη ύστερα από επέμβαση αφαίρεσης καταρράκτη, και του γλαυκώματος